Bloggpost

- Rett fra hjertet!
06 august 2016

– Musikkindustrien forflater og ødelegger musikken

Musikkbransjen ruinerer og forflater musikken ved å satse tyngst på 12-åringer, mener Notodden-aktuelle Kim Wilson.

Billedtekst: Musikkindustrien ødelegger musikken. Det den driver med har ingen ting med musikk å gjøre. De driver butikk. De går etter mest mulig dollar og ikke god musikk, mener Kim Wilson.  Foto: Kjell Rønningsbakk

I dagene 31. juli til søndag 3. august er det Notodden som gjelder for bluesfolket, og like sikkert som julekvelden stiller stamgjest Kim Wilson. Fredag og lørdag stiller han med bandet The Fabulous Thunderbirds. Konserten med The Fabulous Thunderbirds er allerde forlengst utsolgt.

– Det er vanskelig å modernisere bluesen. Det holder ikke å framføre det samme stoffet som de gamle har gjort, og framstå som en reinkarnasjon av Albert King. Jeg vil lage mitt eget repertoar og finne min egen form. Det er begrenset hvor mye man kan modernisere gamle bluesklassikere, påpeker Wilson.

For fanskaren står fortsatt gamle utgivelser som T-Bird Rhythm (1982) og Tuff Enuff  (1986) høyest. Skal du spille blues, må du vie livet ditt til det, mener Wilson, men han ser svært pessimistisk på musikkbransjens framtid.

– Jeg har et godt liv og liker det jeg driver med. Jeg lever imidlertid i en annen verden enn den musikkindustrien virker i. Det er popmusikk som dominerer i USA, musikk for 12-åringer. Musikkindustrien kommer opp med stadig nye stunt for å tiltrekke seg oppmerksomhet. Det kommer ikke god musikk ut av slikt, bare forflatning, mener Wilson.

Han mener markedet etterspør lette ting, Som døgnflua Spice Girls i stadig nye varianter. Dermed ønsker ikke bransjen å satse på musikere som virkelig kan det de driver med, og som vil noe med det de holder på med.

Musikkindustrien ødelegger musikken. Det den driver med har ingen ting med musikk å gjøre. De driver butikk. De går etter mest mulig dollar og ikke god musikk. De ruinerer og forflater musikken Det finnes noen få unntak på salgslistene i USA, som har noe å fare med. Resten er søppel. Det hele er rettet inn mot 12-åringer, der det største markedet er. Demografien avgjør for musikkindustrien.

Han liker seg godt i den røde industribyen med de stengte fabrikkporten og de blå tonene.

– Det er mer avslappet her enn i USA. Vi kan spasere rundt som turister. Ingen plager oss, men mange kommer bort og hilser. Folk i Europa vet dessuten mye om oss. De vet også mye som vi selv ikke vet, humrer Wilson.

FAKTA – Notodden bluesfestival

* Norges største og viktigste bluesfestival, foregår i månedsskiftet juli-august hver sommer.

* Første gang arrangert i 1988.

Tekst: Kjell Rønningsbakk

Opprinnelig trykket i Ny Tid 2004.

En smakebit av The Fabulous Thunderbirds:

 

 

Kommentarer

Kommentarer