Bloggpost

- Rett fra hjertet!
21 september 2021

Lokomotiv fra Thamhavnkaia

Et av mine favorittbilder fra Thamshavnkaia. Loket er nr. 1, 2 eller 3. Alle produsert i England av Westinghouse Electric i 1908, forteller Oddvar Frantzvåg.

– Det samme året som Thamshavnbanen ble åpnet.

Det gikk jernbanespor ut til kaia. Der var det en dreieskive som gjorde at vognene kunne skifte spor. En elektrisk kran ser vi også. Det som foregår på kaia er lasting av ved og trelast til Trondheim. Mesteparten kom med jernbanen.

Det ble sendt mye gods med jernbanen helt fram til Andre verdenskrig som. melk til meieriene på Fannrem og Orkadalsøren. Transporten til Trondheim foregikk med seilførende jekter og storbåter. Mannskapet på båten har stllt seg opp til ære for fotografen. Helt til venstre ligger det en dampbåt.
Ukjent fotograf.

Bildet tilhører Orkla Industrimuseum.

Takk for bilde og informasjon fra Oddvar Frantzvåg.

Kommentarer

Kommentarer